درس شماره 2 :: اندازه و کیفیت و معرفی کادر ابزار (Toolbox)

توضیح اندازه و کیفیت تصویر و معرفی کادر ابزار (Toolbox)

اندازه و کیفیت تصویر
ابعاد پیکسلی
تداد پیکسلهای قرار گرفته در عرض و ارتفاع یک تصویر نقش بیتی را ابعاد پیکسلی آن تصویر می نامند. اندازه نمایشی یک تصویر بر روی صفحه توسط ابعاد پیکسلی و نیز اندازه و تنظیمات مانیتور مشخص می شود.
بعنوان مثال یک مانیتور ۱۵ اینچ معمولا دارای ۸۰۰ پیکسل افقی و ۶۰۰ پیکسل عمودی است.
بنابراین یک تصویر با ابعاد پیکسلی۸۰۰x ۶۰۰ کل صفحه مانیتور را پر خواهد کرد. همین تصویر بر روی یک مانیتور بزرگتر که تنظیم ۸۰۰x ۶۰۰ داشته باشد. همچنان کل صفحه را پر می کند.
اما هر پیکسل تصویر بزرگتر از قبل ظاهر می شود. افزایش کیفیت این مانیتور به معادل ۷۶۸ ۱۰۲۴x باعث می شود تا تصویر کوچکتر از قبل بر روی صفحه مانیتور ظاهر شود.

کیفیت تصویر
تعداد پیکسلهایی که در یک واحد از سند چاپی مربوط به یک تصویر قرار می گیرند را کیفیت آن
تصویر می نامند که معمولا بر حسب تعداد پیکسلها در هر اینچ ( PPI ) ارزیابی می شود. در محیط فتوشاپ می توانید کیفیت تصویر را بدلخواه افزایش دهید.در محیط فتوشاپ. کیفیت تصویر و ابعاد پیکسلی آن مستقل از یکدیگر عمل می کنند. میزان جزئیات یک تصویر به ابعاد پیکسلی آن تصویر بستگی دارد.در حالیکه کیفیت تعیین کننده میزان فضای اشغال شده توسط پیکسلها در سند چاپی است.بدیهی است که تصویر دارای کیفیت بیشتر بهنگام چاپ پیکسلهای بیشتری نسبت به یک تصویر دارای کیفیت پایین دارد. بعنوان مثال یک تصویر ۱x۱ اینچ با کیفیت 72 ppi شامل ۵۱۸۴ پیکسل است. همان تصویر با کیفیت 300 ppi شامل ۹۰۰۰۰ پیکسل است.

کیفیت مانیتور
تعداد پیکسلها و نقاطی که درهر واحد از یک مانیتور ظاهر می شوند را کیفیت آن مانیتور می نامند که معمولا بر حسب تعداد نقاط در هر اینچ ( dpi ) ارزیابی می شود.کیفیت مانیتور به اندازه و تنظیمات پیکسلی آن مانیتور بستگی دارد.

کیفیت چاپگر
تعداد نقاط جوهری در هر اینچ ( dpi ) تولید شده توسط هر چاپگر را کیفیت آن چاپگر می نامند.بیشتر چاپگرهای رومیزی دارای کیفیت 600 dpi هستند. در حالیکه دستگاههای Imagesetter ارای کیفیت 1200 dpi یا بیشتر هستند.

اندازه فایل
اندازه دیجیتالی یک تصویر است که بر حسب کیلوبایت ( KB ) یا مگابایت ( MB ) یا گیگابایت (GB) ارزیابی می شود. اندازه هر فایل متناسب با ابعاد تصویر. تصاویر دارای پیکسلهای بیشتر نیاز به فضای بیبشتری برای ذخیره سازی دارند.عامل دیگری در اندازه فایل تصاویر گرافیکی تاثیر دارد که آن را فرمت فایل می نامند. هر فرمت فایل مانند Gif,JPEG,PNG,TIF,PSD نوعی روش فشرده سازی خاص دارد.فتوشاپ حداکثر از اندازه فایل ۲ گیگابایت و حداکثر ابعاد پیکسلی 300000x300000 برای هر یک تصویر پشتیبانی دارد.

باید توجه داشته باشید که بهترین تصویر برای چاپ با رزولوشن350 dpi میباشد. و بهترین فورمت برای تصویر چاپی به صورت حرفه ای با فورمت Tiff میباشد.زیرا که فورمت Tiff بهترین فورمتی میباشد که میتوان آنرا در Freehand ایمپورت نمود.

(Toolbox) کادر ابزار

اولین باری که فتوشاپ را راه اندازی می کنید. کادر ابزار سمت چپ صفحه ظاهر می شود.
اشاره گر ماوس را بر روی هر یک از دکمه ها قرار دهید تا نام و عملکرد اصلی آن ابزار در یک کادر کوچک ظاهر شود. بمنظور فعال نمودن و استفاده از هر ابزار باید دکمه مربوط به آنراکلیک کنید. فعال نمودن هر ابزار سبب غیر فعال شدن ابزار منتخب قبلی خواهد شد. کنار برخی ابزار ها یک مثلث کوچک قرار دارد این مثلث را کلیک کنید تا ابزارهای نهفته و وابسته به ابزار اصلی ظاهر شده و سپس ابزار دلخواه را کلیک کنید تا فعال گردد. به کمک ابزارهای موجود در کادر ابزار می توانید عملیات تایپ . انتخاب . نقاشی . ترسیم. نمونه برداری . ویرایش و جابجایی و مشاهده تصویر را انجام دهید.
میانبرهایی در فتوشاپ

بزرگ نمایی
1) استفاده از ابزار بزرگ نمایی
2) کلیدهای + + Ctrl

کوچک نمایی
1) فشردن کلید Alt به هنگام استفاده از ابزار بزرگ نمایی
2) کلیدهای - + Ctrl
نمایش تمام صفحه
1) کلیدهای Ctrl + 0
اندازه واقعی
1) دوبار کلیک بر روی ابزار بزرگنمایی
2) کلیدهای Alt + Ctrl + 0.
نظرات 2 + ارسال نظر
نوید سه‌شنبه 30 تیر‌ماه سال 1383 ساعت 03:14 ب.ظ http://nikkar.blogsky.com

سلام دوست عزیز .. چه خبرا ؟ خوبی / خوشی / سلامتی ؟

گفتم بیام اینجا ببینم چکارا میکنی و یه حالی ازت بپرسم

امیدوارم که سلام باشی و دستت هم واسه این مطلب باحالی که نوشتی درد نکنه

به من هم هر از گاهی یه سری بزن ... قربون شما ... نوید نیک کار

حامد شنبه 3 مرداد‌ماه سال 1383 ساعت 06:19 ب.ظ http://dotchin.blogspot.com

دستت درد نکنه و خسته نباشین
یه سئوال؟
میگم من چطوری میتونم تو وبلاگم لینک بذارم به شرطی که اون لینکها هم مال خودم باشه؟
مرسی
.............

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد