آموزش FrontPage XP ---> درس ۲ :: آشنایی با View Bar

سلام .

بازهم شرمندگی همیشگی به خاطر دیر آپدیت شدن این وبلاگ . اگر تونستم و وقتی برای من باقی بمونه پاسکال و ++C و دلفی هم آموزش می دم . اما بپردازیم به مبحث دوم فرانت پیج ایکس پی :

درپنجره باز شده علاوه بر میله عنوان و ابزار در سمت چپ پنجره یک پنجره جداگانه بصورت عمودى و بطور پیش فرض باز بوده و فعال مىباشد (View Bar). که این پنجره در مراحل تکمیلى (هنگامی که تقریبا" سایت شما کامل شده و صفحات متعددى دارید) مفید خواهد بود. در این پنجره معمولا" شما شش لایه (Tab) مىبینید که عبارتند از:

1) Page : یا صفحه

2)Folders:  پوشه ها

3) Reports : یا گزارشات

4)  Navigation  : یا ساختار کلى (چارت) شبکه

5)  Hyperlinks : یا وضعیت اتصالات

6)  Tasks : یا وظایف و کارها

1)    Page یا صفحه: اگر فعال باشد شما صفحه اى را که در آن کار مىکنید را در پنجره اصلى بطور فعال خواهید دید.

2)    Folders یا پوشه ها: اگر روى آن کلیک نمایید و فعال باشد شما تمامى پوشه هاى درون سایت خود را در درون پنجره اصلى مشاهده خواهید نمود.

     یک پنجره عمودی به اسم Folder List ما بین پنجره اصلی و پنجره Views باز می کند که ما می توانیم تسلط کامل به تمامی Folder ها و پوشه های خود داشته باشیم. اگر بخواهیم محتویات یک پوشه را در پنجره اصلی سمت راست ببینیم، کافی است روی پوشه در بخش Folder List کلیک کنیم. 

نکات

1. دقت کنید که اگر بر روی پوشه ای در بخش Folder List کلیک راست کنید یک سری امکانات ویژه در اختیار شما قرار می دهد از جمله:

Convert to web: پوشه را به حالت صفحه وب در می آورد و کل آن پوشه و محتویات آن پوشه به عنوان یک سایت فرعی و زیر مجموعه ای از سایت اصلی و کلی ما عمل می کند.

Cut: شما می توانید پوشه مورد نظر را از آنجا برداشته حرکت (Move) داده و در جای دیگر قرار دهید. (با عمل paste)

Copy: یک نسخه از پوشه موردنظر را در جاهای دیگر رونوشت می کند.

Rename: اسم پوشه را عوض می کند.

Delete: کل پوشه و محتویات آن را حذف می کند و دیگر قابل دسترسی نیست (در اینترنت سطل آشغال  (Recycle Bin)نداریم).

1. Page New: در پوشه یک صفحه جدید می سازد. برای اینکار یک بار کلیک کنید و حتماً اسم با مفهومی به جای new page تایپ کنید. حتماً برای ساختن صفحه باید پسوند (.htm) وجود داشته باشد.

              2. Folder : در درون پوشه یک پوشه جدید می سازد

.             Publish   : انتقال یا انتشار پوشه درست شده به سایت اصلی را به عهده دارد.

نکته مهم در Rename: چون در اینترنت تغییر نام باعث عدم دسترسی به فایل مربوطه خواهد شد، لذا در این قسمت دقت شود که بعد از تغییر نام link ها نیز تعمیر شود و یا حتماً از آدرس دهی نسبی استفاده شود.

تدکر بسیار مهم: Title  و اسامی صفحات (File Name) در اینترنت مهم بوده لذا باید در نامگذاری صفحات و Title آنها کمال دقت را داشته باشید و این امر در دستیابی موتورهای جستجوگر به صفحات ما کمک زیادی می کند.

 انواع آدرس دهی

1. مطلق: که آدرس را بطور کامل (پوشه-زیر پوشه- فایل) می نویسیم که به درد Link های خارج از سایت خودمان می خورد.

2. نسبی: همیشه بهتر است در درون سایت خودمان از این نوع استفاده کنیم. بدین ترتیب که در هنگام آدرس دادن پوشه موردنظر را پیدا کرده و انتخاب می کنیم. و آدرس نسبی سبب می شود در صورت جابجایی فایل مورد نظر درون پوشه کلی و یا تغیطر نام پوشه فرعی آن اتصال آن قطع نشود.

  •  چگونه فایل ها و پوشه ها را نامگذاری کنیم؟

سعی کنید از کاراکترهای غیرمجاز، حروف بزرگ، فاصله بین کلمات و حروف فارسی برای نامگذاری پوشه ها، عکس ها و صفحات استفاده نکنید- زیرا در اینترنت مشکل خواهند داشت- و هنگام ذخیره کردن فایلی حتما" دکمه Change Title را کلیک کرده و تیتر صفحه را ( در اینجا فارسی و یا انگلیسی فرقی ندارد) عوض نمایید و توجه نمایید که از کلمات با مفهوم در تیتر استفاده نمایید و دیکته آنها صحیح باشد چون این امر نشانگر اعتبار سایت شماست.

و اگر خواستید برای این کار درون صفحه کلیک راست کرده وTitle  آن را به اینصورت عوض نمایید:

در روی صفحه کلیک راست کرده و page properties را نتخاب می کنیم. در تب General و در بخش Title، تیتر زیبا، جالب توجه و با معنایی را که می تواند یک جمله باشد و مفهوم کلی صفحه را برساند، درج می کنیم.

3)   Reports یا گزارشات: اگر روى آن کلیک نمایید و فعال کنید شما قادر خواهید بود یک گزارش اجمالى از وضعیت اسناد و کارهاى خود و احتمالا" مشکلات و ایرادهاى سایت خود آگاهى یابید. شما مىتوانید با انتخاب گزینه هاى فرعى پنجره باز شده گزارش مورد نظر خود را مشاهده نمایید.

4) Navigation یا ساختار کلى (چارت) شبکه: در پنجره اصلى یک شماى کلى از سایت شما را بصورت یک چارت کلى و درختی نمایش مىدهد و شما ضمن آگاهى از ساختار و ارتباطات کلى ساختار سایت خود قادر خواهید بود با گرفتن و کشیدن (click & drag ) ساختار سایت خود را تغییر دهید.


  1. Hyperlinks یا وضعیت اتصالات: نحوه اتصالات صفحات به یکدیگر را نشان مىدهد و در صورت قطع اتصالى آن را با رنگ قرمز یا شکستگی خط نشان مىدهد و شما مىتوانید آن را اصلاح نمایید.

  2. Task یا وظایف و کارها: در سایتى که چند نفر مسئول کارها مىباشند سرپرست سایت مىتواند در این قسمت وظایف هر شخص را معیین نمایید و فرد مورد نظر از وظایف خود در این قسمت مطلع شده و کار را تحویل دهد. و بطور کلی وظایف کارکنان یک سایت که چه کارهایی باید انجام دهند را نشان می دهد. اگر بخواهیم وظیفه ای را به کسی محول کنیم روی قسمت  Edit/Task/Add Taskرفته و وظیفه او را معلوم می نماییم.

    تذکر: در صورتى که به این ابزارها یا بطور کلى به View Bar  نیازى ندارید با کلیک برview و کلیک روی گزینه view bar  آن را غیر فعال نمایید.