کیبه ، غذای سنتی لبنان

با سلام .

از امروز آموزش آشپزی هم راه انداختم تا خانومهای بازدید کننده هم یه فیضی از این وبلاگ برده باشند. اما غذای امروز که لبنانی هست :

کیبه نوعی کوفته لبنانی، و غذای ملی  این کشور است. کسی نیست که به لبنان سفر کند و از این غذای لذیذ نچشیده باشد . کیبه به اشکال و طرق مختلف تهیه و سرو می شود که در اینجا ، نوع ساده آن را شرح می دهیم.

گوشت کیبه، باید خوب نرم شود. در قدیم گوشت این غذا را می کوبیدند. اما امروزه در قصابی ها گوشت کوبیده و مخصوص کیبه پیدا می شود، ولی درمنزل هم می توان این گوشت را تهیه نمود .

مواد لازم

500 گرم ( دو بار چرخ شود)

گوشت گوسفند بی چربی

2 لیوان

بلغور گندم پخته و آبکش شده

یک عدد

پیاز متوسط

به میزان لازم

فلفل و نمک

یک قاشق مرباخوری

ادویه مخلوط لبنان

مقداری

آب یخ یا یخ خرد شده

 

طرز تهیه:

ابتدا پیاز را رنده کنید، فلفل را نیز ریز خرد کرده و با گوشت مخلوط کنید ؛  سپس بلغور، نمک، فلفل و ادویه را بیفزایید و با کمی آب یخ  یا  یخ خرد شده به طور کامل ورز دهید. اضافه کردن یخ باعث می شود، گوشت نرم شود و خنک باقی بماند، هم چنین زیاد چربی پس ندهد.از آن جا که برای درست کردن این غذا باید گوشت را زیاد ورز دهیم ، می توانیم گوشت را 2 بار دیگر از چرخ رد کرده ، یا از خرد کن های برقی استفاده کنیم تا نرم شود. سپس بهتر است مواد کوفته را چند ساعت در یخچال بگذاریم تا سرد شود. بعد، از یخچال درآورده و دوباره چند دقیقه ورز می دهیم .

آن گاه دستمان را مرطوب می کنیم و از مایه به اندازه نارنگی کوچک برمی داریم و کف دستمان پهن می کنیم . از مایه وسط کیبه یک قاشق غذاخوری می گذاریم ، اطراف را به هم می رسانیم؛ سپس به شکل دوک به آن فرم می دهیم و در روغن سرخ می کنیم. هم چنین می توانیم یک ظرف فر را چرب کرده و نیمی از مواد را بریزیم و با دست پهن کنیم. آن گاه از مایه وسط کیبه بر روی آن پخش کرده و بقیه مواد کیبه را می ریزیم و پهن می کنیم . بعد با چاقو به شکل لوزی برش می دهیم و کمی روغن روی آن می ریزیم( تا روغن درون آن نفوذ کند).

سپس در فر پنجره وسط  با حرارت 200 درجه سانتی گراد می گذاریم تا بپزد و روی آن  طلایی شود( می توانیم ابتدا فویل بکشیم و در آخر برداریم.)

ادویه مخلوط لبنان: فلفل بهار، دارچین و جوز هندی را به صورت پودر در آورده  و به طور کامل با هم مخلوط می کنیم.

مواد لازم برای تهیه مایه وسط کیبه: به روش سنتی

3 قاشق غذاخوری

روغن

یک دوم فنجان

خلال بادام

2 عدد ( ریز خرد شود)

پیاز متوسط

500 گرم

گوشت چرخ شده

به اندازه کافی

نمک و فلفل

یک دوم قاشق مرباخوری

ادویه مخلوط لبنان

یک چهارم قاشق مرباخوری

دارچین

 

روغن را در ماهی تابه گرم می کنیم و بادام را در آن طلایی کرده و کنار می گذاریم.

سپس پیازوادویه ها را ریخته ، گوشت را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا گوشت بپزد، آن گاه در انتها ، بادام  را اضافه و مخلوط می کنیم.

مواد لازم برای تهیه مایه وسط کیبه نوع دوم:

یک دوم فنجان یا حدود 80 گرم

بادام

400 گرم

گوجه فرنگی ( ریز خرد شده)

یک قاشق مرباخوری

دارچین

یک فنجان

جعفری خرد شده

 

بادام را در روغن تفت داده و با بقیه مواد مخلوط می کنیم.

 

تا بعد ... در پناه حق

نظرات 1 + ارسال نظر
سوگند دوشنبه 11 تیر‌ماه سال 1386 ساعت 09:06 ب.ظ http://myweb.mihanblog.com

باید تستشون کنم ...حتما خیلی خوشمزه اند...
وقتی به دنیا آمدم سیاه بودم وقتی بزرگتر شدم بازهم سیاه بودم وقتی جلو آفتاب میرم همچنان سیاهم وقتی میترسم هم سیاهم وقتی سردمه سیاهم وقتی مریضم باز هم سیاهم وقتی هم که بمیرم باز سیاه خواهم بود.... تو ای دوست سفیدمن وقتی به دنیا آمدی صورتی بودی وقتی بزرگتر شدی سفید شدی وقتی جلو آفتاب میری قرمز میشی وقتی میترسی زرد میشی وقتی مریضی سبز میشی وقتی هم که بمیری خاکستری میشی و .... تو به من میگی رنگین پوست؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد