آموزش FrontPageXP :: درس ۳

سلام .

 

امیدوارم از اینکه این دو هفته نبودم از دست من عصبانی نشده باشید . با این حال من عذرخواهی می کنم . امیدوارم من رو ببخشید . امروز درس سوم فرانت پیج XP رو به شما آموزش می دم و از این به بعد آموزشها به صورت PDF هم گذاشته می شه :

 

Tool Bar یا میله ابزارها:

بطور پیش فرض میله ابزارهاى Standard و Format فعال بوده ودر زیر میله فهرست باز می باشند. و احیانا" شما آنها را مشاهده ننمودید، می توانید در میله فهرست (Menu Bar) در بخش View کلیک کرده و از قسمت Toolbar گزینه هاى Standard  و یا Format را انتخاب نمایید تا فعال شوند .

در این میله، ابزارها و وسایل اساسى، مورد لزوم فراوان و فورى برنامه که همگى آنها در درون Menu Bar (میله فهرست) نیز قرار دارند، جهت ذسترسى سریع و فورى به شکل یک ابزار و دکمه قابل کلیک جهت فعال شدن در این میله قرار داده شده اند. و چون بیشتر کار ما در ساختن صفحات وب با این ابزار است ما ابتدا به معرفى کار آنها پرداخته و سپس سایر ابزار موجود در Menu Bar را معرفى و آموزش خواهیم داد.

تذکر:اگر اشاره گر ماوس خود را یک لحظه روى اشکال موجود در نوار ابزار نگه دارید نام ابزار به صورت Tool Tip در زیر آن ظاهر خواهد شد .

ابزارهاى  نوار ابزار Standard به طور استاندارد از بالا سمت چپ به راست عبارتند از: 

1)Create a new normal page ( صفحه جدید): جهت ایجاد یا باز کردن صفحه جدید

 با کلیک بر روی آن، یک صفحه خالی خواهید داشت که می توانید مطالب موردنیاز را برروی آن نوشته یا قرار دهید. بطور پیش فرض اسم این صفحه New page (1..n) می باشد که حتماً باید در هنگام ذخیره سازی اسم بامسمایی به آن داده شود. دقت شود که یک صفحه جدید علاوه بر اسم باید Title  مناسبی نیز داشته باشد.کلیک راست داخل صفحه و از آنجا page properties، و سپس عوض کردن Title

2)Open(باز کردن ): جهت باز کردن صفحات مورد نیاز قبلى

3)Save ( ذخیره ): جهت ذخیره نمودن کارهاى انجام شده

4)Search (جستجو ): جهت جستجو و یافتن فایلها و مدارک مورد نیاز در کامپیوتر یا شبکه

5)Publish Web (صدور وب): جهت انتشار یا قرار دادن سایت ساخته شده در سرور و سایت اصلى (انتقال یا انتشار پوشه یا صفحه ساخته شده به اینترنت واقعی که در اینحالت پنجره ای باز شده و با دادن آدرس می توانیم این عمل را انجام دهیم. البته در هنگام انتقال username و password را هم می خواهد.)

6)Toggle Pane ( فهرست پوشه): جهت مشاهده فهرست پوشه ها در کنار(سمت چپ) صفحه اصلى

7)Print (چاپ): جهت چاپ نمودن صفحات مورد نظر

Preview in Browser (مشاهده در جستجوگر وب): جهت مشاهد صفحه ساخته شده در جستجو گر وب مثلا" Internet Explorer یا برنامه Netscape  و نسبت به Preview Tab پایین صفحه واقعی تر و قابل اعتماد تر است.

8)Spelling (کنترل دیکته): جهت چک و کنترل دیکته کلمات تایپ شده از نظر قواعد دیکته نویسى و قواعد مربوطه.

 اگر کلمه ای در داخل صفحه اشتباه دیکته داشته باشد زیر آن با رنگ قرمز و اگر اشتباه گرامر داشته باشد با رنگ سبز مشخص می شود. برای اصلاح آنها روی هر قسمت کلیک راست کرده و تک تک درست می کنیم. اما با زدن دکمه spelling کادری باز می شود که می توان در آنجا اشتباهات را اصلاح کرد.

Ignore: چشم پوشی کردن از غلط موجود ( وقتی که ما از قصد آنرا غلط نوشته ایم، کلمه یا اسم خاصی است که در دیکشنر دستگاه نیست.

:Ignore All از همه موارد چشم پوشی کردن

Change: عوض کردن ( با کلمه پیشنهادی پنجره که در درون کادر انتخاب می کنیم عوض نماید.)

Change All: عوض کردن کلی (با کلمه پیشنهادی پنجره که در درون کادر انتخاب می کنیم این کلمه را در صورت وجود در هر کجای این صفحه عوض نماید.)

Add: به دیکشنری اضافه کند و دیگر در سندهای بعدی از ما نپرسد و ایراد نگیرد. (هرگاه کلمه خاصی که زیاد به آن نیاز داریم و دیکته آن را درست نوشته ام به دیکشنری اضافه می نماید)

Suggest: دستگاه نظر یا پیشنهاد خودش را ارائه دهد که می تواند جهت رفع اشکال انتخاب شود.

 Cut (برش): جهت بریدن و برداشتن بخشى از متن، عکس و یا قسمت انتخاب شده جهت درج در بخشى دیگر

Copy (کپی): جهت برداشتن نسخه یا کپى  بخشى از متن، عکس و یا قسمت انتخاب شده جهت درج در بخشى دیگر (Ctrl + C)

Paste (الصاق): جهت الصاق یا چسباندن قسمت کپى یا بریده شده موجود در حافظه (clipboard) در بخش مورد نظر (Ctrl + X)

نحوه  انتخاب کردن کلمه، خط، پاراگراف وکل متن

تا چیزی را انتخاب نکنیم نمی توانیم روی آن عملی (cut،copy، تغییر رنگ، اندازه و ...) را انجام دهیم و در اینکار باید خیلی دقت کنیم.

برای انتخاب یک کلمه کافی است دوبار روی کلمه کلیک کنیم.

برای انتخاب یک خط به ابتدای خط رفته به نحوی که علامت درج متن (I) ماوس تبدیل به فلش شود و یکبار کلیک می کنیم اگر دو بار کلیک کنیم  پاراگراف  انتخاب می شود و اگر سه بار پشت سر هم کلیک کنیم کل متن انتخاب می شود.

برای انتخاب کلمه، خط، متن ویک یا چند حرف با صفحه کلید به صورت زیر عمل می کنیم. به ابتدای جایی که می خواهیم انتخاب کنیم با کلیدهای جهت نما حرکت کرده و در آنجا قرار می گیریم، دکمه shift  را  نگه داشته با کلیدهای جهت نما (Arrow Keys)به انتهای قسمت انتخابی خود می رویم.

ساده ترین و راحت ترین روش انتخاب drag  کردن با ماوس است. بدین طریق که در ابتدای قسمت مربوطه کلیک کرده و با احتیاط تمام تا آخر قسمت مربوطه (حرف، کلمه، خط، پارگراف و کل متن) می کشیم.

دقت:

*اگر روی آن قسمت که انتخاب شده است، کلیک کنیم آماده برای حرکت به جای دیگر می باشد یعنی می توان عمل cut را انجام داد و شما اشتباها" آن را نگرفته و جابجا نمایید.

*اگر بخواهیم کل متن را یکجا انتخاب کنیم، Edit ---Select All و یا از Ctrl+A استفاده می کنیم

Format Painter (حکاک قالب بندى):

جهت انتقال قالب بندى یک بخش انتخاب شده به بخشهاى دیگرو سرعت بخشیدن به قالب بندى کارها (کلید طلایی) اگر می خواهیم چند چیز را با  Format  یکسان تغییر دهیم کافی است این اعمال را فقط روی یک چیز انجام داده، سپس آن موضوع را انتخاب کرده (جهت یکباراستفاده، یک بار و برای چند بار استفاده، دو بار پشت سر هم روی این دکمه کلیک میکنیم) سپس روی(حروف، کلمات، بندهای ) مورد نظر، کلیک کرده و با درگ drag انتخاب می کنیم. برای خارج کردن نشانگر از آن حالت (خنثی کردن آن)، یکبار روی خودش کلیک می کنیم.

Undo (خنثی کردن):

جهت خنثی نمودن آخرین اعمال و کارهاى انجام شده اشتباهى در صفحه (Ctrl+Z)

Redo (برعکس خنثى):

 اگر عملى را خنثى نماییم ولى مجددا" بخواهیم به آن عمل باز گردیم از این  دکمه استفاده می نماییم (Ctrl+Y)

دانلود فایل PDF با حجم ۱۲۱KB

تا بعد ... در پناه حق

نظرات 1 + ارسال نظر
بیژن دوشنبه 19 اردیبهشت‌ماه سال 1384 ساعت 01:06 ب.ظ

سلام.اول اینکه متشکرم از دعوتنامه ارسالی شما.
و دوم رنگ زرد در زمینه سفید؟!! مگه اینکه نخوای کسی چیزی بخونه ؟!!
بازم متشکرم بیژن

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد